Industriförmedlings Kalle Svensson förmedlade lokalen på Brogatan 7, senast klädbutiken GANT.
Vi träffar Daniel Wittzell på Brogatan 7 en het sensommardag för att tjuvkika in i lokalerna för det heta tillskottet på Halmstads mathimmel – 3 rum och kök, wine & deli, vilken ska drivas av Malin Wittzell, Jenni Larsson och Anna Wärnegård. Det är byggdamm och material överallt, men lokalen börjar ändå ta form – och allt utgår ifrån delin och baren, de utsökta smakernas synnerliga värld.
När flera andra restauranger fick nej av fastighetsägaren, fick 3 rum och kök ett ja. Varför? För att konceptet saluhall i form av en deli kändes spännande och attraktivt, särskilt som lokalen har en tidig historia som just saluhall. Andra kanske minns när Ulle’s Café huserade här? Under de senare åren har Gantbutiken bidragit till att klä upp Halmstadborna, men sedan något år är butiken nedlagd och innandömet håller i skrivande stund på att återställas till ett matmecka. Här kommer det nu alltså att bli en koncentrerad liten saluhall i form av en deli med tillhörande bistro.
Daniel, som driver Wittsell Design, håller som bäst på att forma interiören där han plockar fram gamla väggar och skapar nya – som ser gamla ut! Strukturerna från pigmenterat spackel och microcement skapar en exklusiv känsla och när vi går igenom lokalerna kan jag verkligen föreställa mig hur det kommer att kännas när allt är klart, möblemanget är på plats och smakerna fyller gommen. Han talar varmt om de lokala råvarorna, de medelhavsinspirerade smakerna och de säsongsbetonade rätterna, plockade ur delikatessen såklart. Här kommer man att hitta nya smaker och råvaror under de olika årstiderna, och man kommer alltid att få plats, lovar han.
”Vi vill att man kommer hit och hänger över en matbit eller dryck. Vi kommer att hitta en yta för alla som vill titta in eller stanna länge. Här kan man dela en flaska vin, eller bara ta ett halvt glas till lunchen. Det ska vara lite lätt och ledigt!” I delin köper du med något hem, eller så slår du dig ner i delikatessrummet och äter något lätt eller en middag med utsikt över Brogatan. ”Tankarna ska föra dig till Italien, tänker vi! Och här ska det kännas som om man sitter ute”, säger Daniel och leder mig in i lokalen. Han visar mot rummet som ska formas till en rustik spansk bodega och portugisisk uteplats, en plats för gemenskap och avslappning med vy mot innergården. ”Och här är vårt vinbibliotek”, visar han vidare. Här kan du fly vardagen, abonnera rummet eller besöka en av våra vinprovningar. Mellan dessa rum ligger baren med tydlig varm fransk châteaukänsla. Han målar upp en bild av inredningen, hyllorna, vinracken och skåpen – och ja, jag kan verkligen se hur bra det kommer att bli!
En annan sak som attraherade fastighetsägaren var köket. Här har man inte behövt göra anpassningar genom nya ventilationskanaler etc., utan den moderna lösningen stavas Mobichef, signerad av Halton. Den levererar en innovativ teknik i en enorm och effektiv ”kolfilterfläkt” med tillhörande brandskydd – mobil och smart! Eftersom lokalen tidigare inhyst ett café fanns här vattendragningar och avlopp, så det var enkelt – och roligt – att kunna säga ja till gänget vars vision är att kunna erbjuda något för alla, i en spartansk men hemtrevlig miljö. Med en meny som lever och förändras kan man aldrig vara riktigt säker på vad man kommer att hitta hos 3 rum och kök – för varje dag är unik!
3 rum och kök slår upp dörrarna inom kort – håll ögonen öppna följ dem gärna på Instagram så missar ni inget – 3.rumochkok. Vi passar på att önska gänget varmt lycka till!
Hemsida: https://3rumochkok.se/
Instagram: https://www.instagram.com/3.rumochkok/












