fbpx

Halmstad – staden du vill etablera dig i!

Med en 700-årig historia finns mycket att säga om Halmstad, staden med sina tre hjärtan. I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur, ett rikt utbud av shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer. Utanför stan finner du två stora handelsområden, milslånga sandstränder och en slående natur i skog och mark! Vi hjälper dig med dina fastigheter och lokaler när du etablerar dig här, eller vill utvecklas vidare!

Halmstad – geografiskt perfekt!

Perfekt läge både att bo på och att utgå ifrån

Halmstad har ett perfekt läge mitt emellan Göteborg och Malmö, med goda förbindelser via flyg, tåg och E6 till övriga Sverige och världen. Staden nådde under våren 2018 hela 100 000 invånare och genom staden ringlar sig Nissan, en 186 kilometer lång å som mynnar ut i Kattegatt. Nissan med sina goda fiskemöjligheter tros vara en av de största anledningarna till att folk en gång i tiden bosatte sig i Halmstad. Det var i Nissan som den berömda Halmstadlaxen fångades och exporterades redan på 1600-talet! Halmstads historia sträcker sig dock mycket längre tillbaka än så, gamla ruiner i Övraby strax utanför Kärleken vittnar om ett samhälle där människor redan på 1000-talet började bygga upp det vi idag kallar för Halmstad.

Sommarstaden

På topplistan år efter år

I folkmun är Halmstad mest känt för att vara en av Sveriges bästa sommarstäder och den största anledningen till utmärkelsen är utan tvekan Tylösand. Hit vallfärdar turister för att njuta av strandlivet, äta gott och för att gå på Hotel Tylösands välbesökta After Beacher och konserter som varje sommar gästas av välkända artister. Upp emot 40 000 personer lapar sol på stranden här en solig högsommardag och de bevakas alla av livräddarna på Svenska Livräddningssällskapet som har sin bas och skola här!

Golfhuvudstaden

Med golfbanor i världsklass kan man sticka ut hakan

Tiotusentals golfare åker gärna till Halmstad för att spela golf varje år och det är inte för intet man kallar sig Golfhuvudstaden. Man har flera gånger blivit framröstad till Årets Golfstad tack vare av sin fantastiska natur och golfkultur. Här hittar vi sex 18-hålsbanor, en av världens bästa träningsanläggningar och flera pay and play banor. Den mest välkända är Halmstad Golfklubb som arrangerat flera stora tävlingar på den Norra banan, bland andra Solheims Cup 2007, och som blivit framröstad som Sveriges bästa 2005. Restaurangen här (Halmstad Golfrestaurang) har utsetts till Sveriges bästa Golfkrog flera år i rad!

Nöjeslivet

Sprudlande liv och rörelse i och utanför citykärnan

Efter en lång dag så kopplar man gärna av på en av alla restauranger eller uteserveringar i centrum där den nyrenoverade Storgatan skapar en härlig atmosfär. Halmstad City är en aktiv cityförening som ser till att hitta på diverse roliga aktiviteter under hela året för att främja folklivet och handeln i staden – allt från större evenemang till små events firas här!

Folkhälsan och sporten

Med stora idrottsprofiler finns Halmstad med på kartan

Halmstad kommun satsar på god folkhälsa och arbetar för att underlätta träning för invånarna och för att göra det roligt att röra på sig. Det finns ett brett utbud av anläggningar och hundratals allmänna ytor för mer eller mindre spontana aktiviteter – bland annat finner vi utegym, skatepark, frisbeegolf och det fria utomhusbadet Brottet i den långa raden av platser.

Den för Sverige relativt nya sporten padel har fått ett starkt fäste i Halmstad med flera eldsjälar som driver sporten framåt, och padelbanorna växer nu som svampar ur marken i och utanför stan!

Staden har fostrat flera framgångsrika idrottsprofiler och lag genom åren och de mest kända är kanske Halmstad BK och HK Drott. Klubbarna har en framgångsrik historik med flertalet SM-guld och andra utmärkelser. HBK spelar på Örjans Vall, utsedd till Sveriges vackraste arena som ligger precis vid Nissan. Klubben har fostrat flera välkända spelare, bland annat Fredrik Ljungberg som spelat i både Arsenal och landslaget.

Även pingis är en stor sport i Halmstad och Halmstad BTK är en av landets mest välkända och välkänd är även spelaren Jörgen Persson från stan. Halmstad Frigymnaster, Hylte/Halmstad Volley Bollklubb, Halmstad Fältrittsklubb är andra föreningar som det går bra för och lite mer ”name dropping” lämnar oss med namnen Susanne Ljungskog (cykel), Rolf Petersson (kanot), Bengt ”Bengan” Johansson och Bengt ”Böna” Hansson (handboll), bland många andra!

Ta dig hit – och härifrån!

Restider med tåg eller buss

Falkenberg, Laholm, Värnamo, Båstad – ca 20 min
Varberg, Ängelholm – ca 30 min
Helsingborg, Kungsbacka – ca 60 min
Lund, Gislaved, Växjö, Göteborg – ca 90 min
Malmö – ca 2 timmar
Köpenhamn – ca 2,5 timmar

med flyg

Bromma – ca 1 timme

Halmstads kommun

Leva, etablera sig och bo

På Halmstads kommuns hemsida finner du det mesta du behöver veta gällade att leva, verka och bo i staden!

Den här länken tar dig till Halmstad kommuns hemsida! 

Intresseanmälan

För att på bästa sätt kunna hjälpa dig, ber vi dig fylla i formuläret så komplett som möjligt. Vi återkopplar sedan till dig!