fbpx

TILLFÄLLE ATT HYRA LOKAL I EN UNIK MILJÖ!

Möjlighet att skapa lokaler för alla typer av verksamheter.

SNABBA FAKTA

ADRESS:........ Allegatan

OMRÅDE:........ Oskarström, Oskarström

TYP AV LOKAL:……….Lager/logistik

AREA:........ 27 000 kvm

Moms:........Tilkommer

Inget bokningsdatum tillgängligt

Enbart bokade visningar. Ring eller maila för att boka din tid! Vänligen respektera ägarens önskemål om att all kontakt sker via Industriförmedling.

broker

Kontakt | Fastighetsmäklare

ANDRÉAS ANTE NILSSON

073-1499501
ante@industriformedling.se

FAKTA

BESKRIVNING

Här finns möjligheter att skapa lokaler för alla typer av verksamheter.
Lokalerna kan anpassas efter verksamhetens behov.


PLANLÖSNING

Se bifogade planlösning.

LÄGE

Närområdet erbjuder matbutiker, bensinmackar, lunchställen och gym. Väg 26 tar dig både upp mot Hyltebruk och in mot Halmstad.

BILDER

DOKUMENT ATT LADDA HEM

NÄROMRÅDET

Oskarström

Oskarström samhälle har en väl utbyggd service och handel. Här hittar du förskolor, grundskolor och bra pendlingsmöjligheter. Du har även närhet till skog, vandringsspår och badplats. Med sitt läge utmed riksväg 26 (Nissastigen) 18 km norr om Halmstad centrum breder orten ut sig på båda sidor om Nissans dalgång. Samhället ligger lummigt inbäddat och omges av mäktiga lövskogsklädda höjder och milsvid granskog. Flera avgångar till Halmstad och även Jönköping med både tåg och buss, gör att kommunikationerna är mycket goda för pendlare, gymnasieungdomar och övriga resenärer.

Namnet Oskarström härrör inte efter kungarna Oscar I eller Oscar II utan efter bokhållaren Oscar Björkman född i Ulricehamn som 1844 köpte en bit mark med tillhörande vattenfall vid Nissan. Han byggde ett sågverk och en kvarn vid fallet, som han döpte efter sig själv – Oscarsström. När ortnamnet 1850 skrevs i Hallands Läns Tidning, stod det Oskarsström. 1890 startade Oskarströms Jutefabrik och lade grunden till det moderna industrisamhället. 1905 blev orten ett municipalsamhälle.

Laxfisket har alltid varit betydande utmed stränderna i Oskarström. Det var USAs Stockholmsminister William Thomas som upptäckte naturen och laxfisket här och en av klipporna i fallet i Nissan bär fortfarande namnet Mr Thomas sten. Mot slutet av 1800-talet fanns här laxfisketurism på orten och det uppfördes ett hotell för att härbärgera turisterna. Men med industriutsläppen på 1900-talet kunde laxbeståndet inte längre fortleva. Laxen har numera återvänt då vattnet är renare idag och fiske bedrivs från södra Oskarström ner till Nissans mynning.

INTRESSEANMÄLAN
______

Hittar du inte det du söker? Fyll i dina önskemål i formuläret så återkommer vi till dig så snart vi får in något vi tror kan vara av intresse!