fbpx

TULLFÖRMANSHUSET SÖKER NYA ÄGARE!

Centralt placerad fastighet med anor från 1800-talet, uppdaterat på 2000-talet som erbjuder såväl ett karaktäristiskt kontor, en lokal och bostad med takterrass & vinterträdgård!

SNABBA FAKTA

FASTIGHET:........ HALMSTAD HAJEN 4

TYPKOD:........ 321

INTÄKT:........ 1 323 605 kr/år

TAXEBUNDEN KOSTNAD:........ 233 579 kr/år

FASTIGHETSSKATT/-AVGIFT:........ 93 726 kr

LÄGE:........ Stadsdelen har en lång tradition av hotell och det finns fortfarande tre kvar i området samt SPA, lunchrestauranger och frisörer mm. Här finns även lekplats samt närhet till kajpromenad och tågstation.

Läs mer om hela försäljningsprocessen i broschyren.

Inget bokningsdatum tillgängligt

Boka din personliga visningstid. Säljaren undanber sig spontanbesök.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att all kontakt sker genom ansvarig mäklare.

broker

Kontakt | Fastighetsmäklare

ANDRÉAS ANTE NILSSON

073-1499501
ante@industriformedling.se

BYGGNADSFAKTA

Välkommen till en helt unik fastighetsupplevelse som kombinerar det bästa av två världar: historisk charm och modern teknik som möter dagens höga standard och dina behov! Tullförmanshuset på Syskonhamnsgatan uppfördes under sent 1800-tal och hade en period av förfall innan det kärleksfullt togs tillvara och förädlades. Genom att restaurera historiska detaljer såsom takmålningar, spegeldörrar och golv, har här skapats en atmosfär av äldre tiders elegans och hantverksskicklighet. Samtidigt som fastigheten utrustats med den senaste tekniken för att säkerställa att den uppfyller alla moderna krav på komfort och energieffektivitet. Idag består byggnaden av tre enheter - en flexibel källarlokal, en vacker kontorsmiljö och en bostadsvåning med exklusiv takterrass.

Nuvarande ägare har uppskattat möjligheten att bo och verka på två plan och att hyra ut den fristående enhet i källaren som renoverats med möjligheten att bedriva olika verksamheter här. Vad en ny ägare önskar göra med fastigheten är naturligtvis en individuell sak, men önskas en hyresgäst finns en sådan för kontoret idag.

KONTORET

Charmig entré bestående av en mindre hall med takmålning av målarmästare Högardh och ett vackert klinkergolv.

Det pampiga bemötandet fortsätter i en inre hall som övergår i salongen - ett större samlingsrum. På golvet ligger ett vackert parkettgolv och tapeterna har valt med omsorg för att plocka upp originaltapetens utseende. Varsamt har man försökt bevara takmålningen i salongen och de gamla fönstren har plockats bort till förmån för en öppenhet mellan den gamla huskroppen och tillbyggnaden intill, vilket gör att dessa smälter samman på ett fint sätt. Här finner vi vackra stuckaturer och takrosetter, höga dörrposter med vackra speglar och utsmyckningar.

Den första inre hallen visar oss vägen till två kontor, hiss och en tillgänglighetsanpassad wc, där rummet till vänster är ett VD-rum - större än byggnadens andra rum och med en dagveranda i ett burspråk med klinkergolv, med glasade skjutdörrar som en vacker detalj.

I salongen finner vi två kontor till höger - jungfrukammaren och kvällsverandan - och ett litet kontorslandskap med tre arbetsplatser till vänster. Detta större rum var tidigare kontorets konferensrum, vilket idag återfinns i källaren. Dörren till VD-rummet är stängd och igensatt, men går att öppna upp igen.

Tillbyggnaden längst bort i huset rymmer totalt fyra kontor med ett centrerat större kök, arkivrum och en wc. De stora fönstren mot innergården och glasväggarna mot kontoren gör köket till en trivsam samlingsplats med rikligt, naturligt ljus. En köksö i tegel har försetts med tre microvågsugnar. Köket har utrustats med en kyl och frys och det finns kolsyrat/kylt vatten i kranen.

Alla kontor har ljudabsorbenter i taket för en behaglig arbetsmiljö och klimatet kan anpassas individuellt med hjälp av fönsterbänkskanalerna som ger mekanisk tilluft och kyla.

KÄLLAREN

Källaren är en del av byggnaden och har blivit utgrävd för att skapa en användbar och funktionell yta. Den består av tre delar. Teknikrum och förråd, konferensavdelning samt en separat lokal.

Teknikrummet och förrådet används för att samla fiber, data, ventilation, vatten och el - där alla ledningar är nya till anslutningspunkten. Här finns också fjärrvärmesystemet, maskinrummet till hissen och centraldammsugaren, samt golvvärmen som är kopplad till bostadsvåningen.

Förutom teknikrummet finns också ett arkivrum, ett städutrymme, wc och ett förråd som alla är av vikt, men som inte kräver närmare presentation.

Konferensavdelningen är en mysig miljö för långdragna möten och firmamiddagar. Här finns högt sittande källarfönster med luckor målade av Ulven, ett vackert ekgolv, tjocka grundmurade väggar, takbjälkar och en trivsam teglad nisch - alla bidrar till atmosfären. Klimatet kontrolleras i fönsterbänkskanalen och det finns också en vinkällare med stadig temperatur om 16 grader bakom en glasdörr. Vatten finns indraget här.

En låst dörr leder till en källarentré som fungerar som nödutgång och har plats för cykelparkering samt finner vi här ett större inrett förråd med praktiskt hyllsystem. Denna väg fungerar som nödutgång även för intill liggande separat lokal.

Den separata lokalen i källaren är anpassad för att passa många typer av verksamheter, och det har funnits funderingar på att använda den antingen för för spaverksamhet eller lägenheter. Lokalen har framdraget vatten och är brandklassad samt har ett gott klimat gällande kyla och ventilation.

Tidigare har den använts som studielokal för hantverk med en öppen yta på ca 140 kvm, en hall, städförråd och en större helkaklad wc som är tillgänglighetsanpassad.

Sammanfattningsvis är källaren en mycket användbar del av byggnaden med god klimatkontroll och anpassade utrymmen för olika typer av verksamheter. Teknikrummet och förrådet innehåller allt som behövs för att ansluta till modern teknik, medan konferensavdelningen är perfekt för möten och middagar. Den separata lokalen kan användas för olika ändamål och har en öppen planlösning med ett antal funktionella utrymmen.

VÅNINGEN

Du kan välja mellan att ta den stora och imponerande ektrappan eller hissen upp till våningen. Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer du att mötas av en hall med högt i tak och synliga balkar och spottar i taket. Våningen har även ett inbyggt ljudsystem i alla rum och en fiskbensparkett på golvet. Taket är delvis och i princip öppet i nock och håller som högst en höjd om ca 330 cm, vilka sammantaget ger spännande takvinklar i bostaden.

Bostadens dörrar och karmar är tillverkade av ek och dess fönster har invändiga karmar med träspröjs medan karmarna utvändigt består av tålig aluminium. Allt för känslan. För i all renovering som gjorts här har man tagit tillvara den äldre stilen, i en modernare tappning.

Från hallen når vi två sovrum åt varsitt håll, ett mot gatan och ett mot terrassen, likvärdiga i storlek och uttryck. Mellan dem finns ett ljust duschrum med frostat fönster som ger ett behagligt dimljus. Ett svart golv och vita kaklade väggar, duschhörna med vikväggar, kommod, vägghängd wc, handdukstork och spegelskåp.

Ett stort genomgående sällskapsrum utgör centrum av våningen, med det nästan kvadratiska vardagsrummet och utgång till terrassen på ena sidan, och kök och matplats åt andra sidan. Vardagsrummet har en öppningsbar fönstervägg från golv till tak som ger rummet karaktär och unikhet. Bakom en större tv finns en bashögtalare.
Matrummet hänger ihop med det stora köket från Lundins kök & interiör. Touchfunktionen på lådorna både skjuter ut och drar in dem, samt har alla lådor en ljuslist som bidrar till den exklusiva känslan. Köket går i vitt och valnöt och har en del vitrinskåp, en trevlig sittbänk och en köksö med sittplatser. Mer förvaringsutrymme än det du hittar här kommer du aldrig någonsin behöva, oavsett hur många köksmaskiner och glas du har. Vatten finns i dubbla hoar, både längsmed väggen och i köksön och här finner du även kolsyrat vatten i kranen. Givetvis finner vi en vinkyl och kaffemaskin bland kapitalvarorna från Miele som i övrigt består av en induktionshäll, hel kyl och frys, ugn, micro och diskmaskin - alla i behändig arbetshöjd. Den frihängande köksfläkten från Fjäråskupan bidrar till kökets funktionella design.

Master bedroom ligger på andra sidan av husets två sovrum, rakt fram från hallen sett. Här finns en stor klädkammare med garderobsinredning i ek och en intilliggande tvättstuga med tvättpelare, samt ett badrum en suite.

Badrummet har ett bubbelbadkar från Svenska Badkar placerat i ett hörn, en duschnisch, separat nisch för wc, och ett dubbelhandfat. Väggarna är kaklade och på golvet ligger en vacker klinker. Här leder oss en glasad dörr till terrassens spabad precis utanför.

TERRASSEN

Bostaden har en 95 kvm stor terrass med trallgolv som vetter mot innergården. Trots omgivande bostadshus kan du njuta av en privat, nästan insynsfri miljö här tack vare de vertikalmarkiser som monterats. Under sommaren planterar dagens ägare en mängd växter i krukor vilket bidrar till grönskan på taket. Ett bevattningssystem håller växterna nöjda.

Ett Royal Spa med plats för tre personer finns på terrassen för att höja vardagslyxen av ett bubblande bad under stjärnorna.

Uterummet byggdes 2013 och har en golvyta av högblankt grå klinker om ca 70 kvm. Här har man strategiskt placerat fönster i alla husets hörn och en hel fönstervägg vetter mot terrassen. Golvvärme, spottar och ett ljudsystem skapar en bekväm inomhusmiljö! Under byggnationen förberedde man för installation av ett kök. Kanske vill man inreda rummet som en bostad för tonåringen eller annat generationsboende? Eller så kanske man vill ha ett gym här? Möjligheterna är många.

ÖVRIG FAKTA

Fastighet bestående av en byggnad i två plan samt källarplan ursprungsbyggnaden uppfördes 1858, tillbyggnad skedde 2009 i form av kontor och 2010 i form av våning och källarplan. 2013 uppfördes vinterträdgård.

Byggnadens kontorsplan samt bostad är uthyrd, lokal i källarplan är vakant. Bostaden kan bli vakant för en köpare med tillträde enligt överenskommelse.

YTOR
Kontor: Entréplan 338 kvm, källarplan 84 kvm, totalt 422 kvm
Bostad: 258 kvm
Lokal: 123 kvm
Total uthyrningsbar yta: 803 kvm
Terrass: 95 kvm

BYGGNADBESKRIVNING

TEKNISK BESKRIVNING

Grund: Källare
Stomme: Betong
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 2-glas fönster isoler
Fasad: Tegel

UPPVÄRMNING/VENTILATION/VA

Fjärrvärme
Mekanisk från & tillufts ventilation med värmeåtervinning, FTX
Kommunalt vatten och avlopp

OVK/ENERGIDEKLARATION/RADON

OVK - är utförd 2018
Energideklaration - är utförd
Radonprotokoll - Finns ej

UTOMSHUSMILJÖ / PARKERING:

Tomt om 970 kvm, asfalterade parkeringsytor med plats för totalt 8 st bilar.

ÖVRIG INFO:

Fastigheten är idag taxerad som: Hyreshusenhet, typkod 321, bostäder och lokaler

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN:

Baserat på de uppgifterna som redovisas i denna objektbeskrivning inbjuds potentiella förvärvare att via mail, lämna indikativt bud senast 2023-06-15
På begäran lämnas ytterligare info för underlag till bud
Visning av fastigheten sker löpande och enligt överenskommelse

Av det indikativa budet skall det framgå följande:
- Information om det förvärvande bolaget/köpare
- Bud i svenska kronor på fastigheten
- Eventuella villkor för att slutföra förvärvet
- Information om finansieringsmöjligheter, styrelsegodkännande etc
- En redogörelse för vilken omfattning av fastighetsundersökningar som ni har för avsikt att slutföra innan fullföljandet av ett slutgiltligt avtal

Inför slutbud och kontrakt:
- Ny visning genomförs efter önskemål
- Öppen budgivning
- Möjlighet kommer att ges att genomföra en sedvanlig granskning av fastigheten innan slutgiltligt kontrakt
- Säljaren friskriver sig mot dolda fel och ansvar för ev fel och brister
- Säljaren förbehåller sig rätten att ändra förutsättningarna för försäljningsprocessen
- Säljaren förbehåller sig rätten att avstå från försäljning

Överlåtelsestruktur:
- En köpare uppmanas att undersöka fastigheten innan en överlåtelse
- Fastigheten säljs i bolagsform
- Köpeskillingen erlägs kontant, genom 10% handpenning vid avtalets undertecknande, resterande genom slutlikvid på tillträdesdagen
- Latent skatt övertas av köpare

För ytterligare information:
Kontakta Andreas Nilsson på ante@industriformedling.se alternativt 0731-499501
Bud/villkor mottages via mail till: ante@industriformedling.se

KOMPLETT BESKRIVNING
______

Ladda hem komplett beskrivning av fastigheten här

BILDER

PLANLÖSNINGAR & RITNINGAR

DOKUMENT ATT LADDA HEM

NÄROMRÅDET

Centralt, Öster

I Östra Förstaden finner vi de magnifika paradvåningarna och som kronan på verket Grand Hotell som vid invigningen 1905 ansågs vara ett under av elegans!

Lite historia
Stadsdelen växte fram under sekelskiftet och begränsades av Strandgatan, Stationsgatan och Viktoriagatan. Det var en handfull arkitekter som stod bakom husens utformning – stora stenhus med fyra till fem våningar och med dekorativa utsmyckningar på de vackra fasaderna i puts och tegel av hög klass. Stilen är lånad från barockornamentiken, nyklassicism, jugend och nationalromantik.

Kran 2
Den gamla hamnkranen från 1921 står som stolt minnesmärke här längs Nissastrand. Det är en Malcuskran som efter att ta tagits ur bruk 1999 räddats och restaurerats för att bevaras till eftervärlden. Idag är den landets äldsta elektrikfierande hamnkran då Kran 1 förvandlats till metallskrot. Då Halmstad är en gammal hamnstad och betydande sjöfartsstad är kulturminnet extra värdefullt.

Halmstad Gästhamn
Här ligger Halmstad Gästhamn, 400 meter nedströms Slottsbron, med utsikt över Halmstad Slott. Hamnen drivs av BK Najaden och har tillgång till sjömack, miljöstation och ett litet mysigt café längsmed promenadstråket ”Sinnenas promenad” vid Nissan. Här går man gärna en promenad och spanar in båtarna en vacker sommardag!

Rekreation
Koppla av en stund i Stationsparken (Järnvägsparken), eller promenera längs Nissans strand. Möjligheterna till rekreation är lika stora som närheten till högre puls i centrumkärnan. Om rekreation för dig innebär att bli ompysslad av en frisör, göra en tatuering, gå på spa, äta en god lunch eller middag så finns det möjlighet att göra så på ett hotell eller salong i stadsdelen. Stadsdelen har en lång tradition av hotell och det finns fortfarande tre kvar i området. Lekplatsen i parken är inspirerad av tågstationen.

Nära till kommunikation
Ta tåget eller bussen till andra orter. Här struntar du i att beställa taxi och rullar själv resväskan till stationen eller Regionbusscentralen. Föredrar du bilen finns det gott om parkeringsplatser och boendeparkering i området.

Det händer också en rad aktiviteter i området runt Nissan, parken och Tullkammarkajen. Bland annat finner vi här Kajskjulets scen med populära artister. I kommunens Framtidsplan 2030 är området utpekat som utbyggnadsområde för blandad bebyggelse med företrädelsevis bostäder. Tankarna går mot en hållbar stadsdel med variation av bostäder och service, vänd mot Nissan med kajpromenad längs vattnet, offentliga rum och gröna mötesplatser för alla.

Staden Halmstad
Med en 700-årig historia finns mycket att säga om Halmstad, staden med sina tre hjärtan. I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur ett rikt utbud av shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer längs med Nissan och parkerna som omgärdar staden, bland andra Picassoparken och Sinnenas promenad som ligger närmast. I staden finner du flertalet hus och miljöer som vittnar om Halmstads historia och staden har satsat mycket på offentlig utsmyckning. Det finns otaliga stopp som erbjuder något för både kropp och själ.

Genom staden går den lokala bussgatan som den ådra som fyller staden med liv – människorna. Härifrån tar man sig lätt ut till alla de områden som omgärdar staden, och till stadens utbud av kommersialism, underhållning och puls. Flertalet nattklubbar, hotell och restauranger bidrar till att staden lever dag som natt.

Stadsliv
Lilla Torg (där du bl a hittar biografen) och Stora Torg (där du hittar torghandeln), med gågator korsandes däremellan, ger en mängd gågator med utmärkta butikslägen. Det är trevligt att shoppa i Halmstad och du har nära till såväl personliga och unika butiker som stora kedjor, vintage och nytt, samt flertalet caféer, pubar och barer som erbjuder allt från det lilla traditionella till de supermoderna inslagen.

Att bo i Halmstads centrum erbjuder naturligtvis allt som har med stadsliv att göra. Du tar dig enkelt hit och bort genom att gå till tågstationen, busscentrum eller genom att ta en buss/ taxi till flygplatsen. Centrum fungerar som ett nav för staden och du är aldrig långt ifrån varken skog eller hav. Här finns plats för allt!

INTRESSEANMÄLAN
______

Hittar du inte det du söker? Fyll i dina önskemål i formuläret så återkommer vi till dig så snart vi får in något vi tror kan vara av intresse!