fbpx

VACKER FASTIGHET MED KARAKTÄR. UTMÄRKT LÄGE.

Vacker fastighet med karaktär på huset och lägenheterna, belägen på ett eftertraktat läge. I fastigheten finner vi trevliga och ljusa lägenheter med fina materialval. Fjärrvärme.

SNABBA FAKTA

UTGÅNGSPRIS:........ 10 750 000 kr

ADRESS:........ Karlsbergsvägen 13

FASTIGHET:........ HALMSTAD DRIVBÄNKEN 23

TYPKOD:........ 320

INTÄKT:........ 546 000 kr/år

TAXEBUNDEN KOSTNAD:........ 80 204 kr/år

FASTIGHETSSKATT/-AVGIFT:........ 6 376 kr

Läs mer om hela försäljningsprocessen i broschyren.

Boka din personliga visningstid. Säljaren undanber sig spontanbesök.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att all kontakt sker genom ansvarig mäklare.

broker

Kontakt | Fastighetsmäklare

STEFAN NILSSON

0708516181
nilsson@industriformedling.se

BYGGNADSFAKTA

Vacker fastighet med karaktär på eftertraktat läge. Fastigheten är uppförd under 1920-talet. Under 2011/12 genomgick byggnaden en total ombyggnad invändigt och en genomgripande renovering utvändigt som innefattade bland annat el, vvs, kök, badrum, ytskikt, fönster etc. Fasaden renoverades, taket fick ny papp och läkt (befintliga tegelpannor återanvändes), nya plåtar, vvs ut till gatan. Huset har både fjärrvärme och fiber. Gavel och balkong renoverad 2018.

Allt är i princip nytt från ombyggnadsåret, förutom stomme och trapphus. Stommen består av betong/tegel och trä och fasaden är putsad med cement.

Idag innehåller fastigheten 4 lägenheter samt ett "lokalhus". Sammanfattningsvis är detta en fastighet med hög standard och trevliga planlösningar.

.

Plan 1:
3 rok ca 140 kvm varav ca 120 kvm är inrett för boende. Denna lägenhet har högre standard än övriga lägenheter.
Hall med marmorgolv. Kök med marmorgolv. Fristående rostfri ugn med häll (90 cm), rostfri kyl och frys med ismaskin (side by side), fläkt och en bänkskiva av marmor. Kakel på vägg. Köket är öppet mot vardagsrummet som har parkettgolv. Sovrum med parkettgolv av textil. Burspråk. Badrum med marmorgolv och kaklade väggar, golvvärme (el), dusch, garderob. Radiatorer.

BV.
Spiraltrappa ner till bottenvåning. Golvet är belagt med kalksandsten med vattenburen golvvärme. Tvättstuga med väggar av marmor, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Relaxrum med ångbastu och bubbelbad väggar beklädda kalksandsten. WC. Sovrum, fjärrvärmerum, förråd samt utgång till trädgård. Parkering ingår. Hyresgästen ansvarar för trädgårdsskötseln.

Plan 2:
2 rok om ca 71 kvm med med samma planlösning som Plan 1.
Det som skiljer: Torktumlare och tvättmaskin i badrum. Vardagsrummet har mattplattor av textil som sovrummet.
Kyl och frys, ugn och tvättmaskin från 2018. Parkering ingår.

Plan 3a:
2 rok om ca 65 kvm.
Standard och planlösning som plan 2 (här går dock bort några kvm för ett trapphus upp till vinden.) Sovrummet har en trevlig balkong och ett parkettgolv. Vardagsrum med parkettgolv. Ugn från 2020 och diskmaskin från 2022.

Plan 3b:
1 rok, om ca 25 kvm.
Vindslägenhet med parkettgolv och sovgemak. Enklare kök med spis, kyl och frys (från 2020) samt fläkt. Helkaklat badrum med golvvärme (el). Tvättmaskin. Ett lutande innertak innebär att golvytan är mer än boytan om 25 kvm.

Markplan:
Fristående lägenhet/gårdshus om ca 25 kvm.
Helt ombyggt 2011 med wc, dusch, sovrum, och kök/pentry. Luftvärmepump 2022. Elen/värmen ingår i hyran.

Det finns tre mindre förråd på tomten i en separat byggnad.

KOMPLETT BESKRIVNING
______

Ladda hem komplett beskrivning av fastigheten här

BILDER

DOKUMENT ATT LADDA HEM

NÄROMRÅDET

Centralt Väster

Väster sträcker sig från Västra Stranden och Aleskogen bort till Galgberget vid sjukhuset. Stadsdelen utgörs till större delen av ett villaområde, som anlades i början av 1900-talet. Villorna var stora och påkostade med stora trädgårdar och beboddes till en början av de burgnare samhällsklasserna. Här råder en stilfull känsla för prakt i herrgårdsliknande byggnader i nationalromantisk stil, stramare stenbyggnader, funkishus och andra vackra villor, alla med förtrollande trädgårdar. I den blandade bebyggelsen finner man idag också låga bostadsrättshus och radhus.

Gröna omgivningar
Eftertraktade Väster bjuder på lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstads puls. Det som kännetecknar området är de gröna omgivningarna, den låga bebyggelsen och placeringen mellan centrum och Flygstaden. Flygstadens köpcentrum ligger sedan 2002 invid flygplatsen och här erbjuds ca 25 butiker med inriktning främst mot hus och hem, sport och fritid. Cykel- och gångvägar leder dig hit. Cykelvägen leder dig bland annat förbi Mickedala som ligger i början av den gamla kustvägen mot Falkenberg och Göteborg. Området ligger i närheten av Galgberget och Länssjukhuset i Halmstad. Här finns Halmstads ridhus och den stora Västra Kyrkogården med kapellen St Katarina och St Anna.

Löpspår och promenadstråk
Vill du vara aktiv har du hittat alldeles rätt! På gångavstånd når du boulehall, träningsanläggningar, fotbollsplaner, golfbana, ridhus och inte minst Galgberget bakom Halmstad sjukhus med sin fina natur och slingrande promenadvägar och löpspår. Här är Galgbergstrapporna kända för att ge löpare en extra utmaning och man är mer än nöjd på toppen vid Utsiktstornet när man sprungit några vändor. Här kan du få möjlighet att gå in i tornet för en fantastisk utblick över Halmstad! Simmar gör du i havet på Västra Stranden efter en kort cykeltur.

På Mickedala drivs det kommunala ridhuset av Halmstad Fältrittsklubb. Ridskolan är kvalitetsmärkt, vilket innebär att den uppfyller kraven som ställs av Svenska Ridsportsförbundet. Klubben är mycket aktiv och håller träningar och tävlingar på den fina anläggningen.

Sagoängen
På Galgberget finner du också den fina och populära lekplatsen Sagoängen, inbäddad i bokskogen som planterades här på 1860-talet.

INTRESSEANMÄLAN
______

Hittar du inte det du söker? Fyll i dina önskemål i formuläret så återkommer vi till dig så snart vi får in något vi tror kan vara av intresse!