fbpx

HYRESFASTIGHET - HELSINGBORG - ESKILSMINNE

Välskött hyresfastighet belägen ett mycket trivsamt område söder om centrum, uppförd 1924 i Helsingborgstegel. Totalt ca 515 kvm bostads- och lokalyta fördelad på fem lägenheter och en lokal. Nybyggd lägenhet i källare färdigställs i mitten av 2022.

SNABBA FAKTA

UTGÅNGSPRIS:........ 8 800 000 kr

ADRESS:........ Björkliden 28

FASTIGHET:........ HELSINGBORG HORNET 10

TYPKOD:........ 321

INTÄKT:........ 591 972 kr/år

TAXEBUNDEN KOSTNAD:........ 156 000 kr/år

FASTIGHETSSKATT/-AVGIFT:........ 8 426 kr

Läs mer om hela försäljningsprocessen i broschyren.

Boka din personliga visningstid. Säljaren undanber sig spontanbesök.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att all kontakt sker genom ansvarig mäklare.

broker

Kontakt | Fastighetsmäklare

STEFAN NILSSON

0708516181
nilsson@industriformedling.se

BYGGNADSFAKTA

Prydlig och fin hyresfastighet belägen söder om centrum uppförd 1924 i Helsingborgstegel. Kulturhistorisk stadsdel som består nästan uteslutande av villaområde. Fastigheten har totalt ca 515 kvm uthyrningsbar bostads- och lokalyta fördelad på fem lägenheter och en lokal. (Se vidare hyreslistan). En helt ombyggt och renoverad lägenhet 2022 i källardelen blir ledig för en köpare. Fastigheten överlåtes genom övertag av aktier.

BYGGNATION.
Byggnaden är uppförd l924 i 2,5 plan samt hel källarvåning. Det finns en gavellägenhet på vinden och en oisolerad vind med förråd. En gedigen byggnad med Helsingborgstegel, som ursprungligen uppfördes som livsmedelsaffär.
Gråstensgrund, stomme av betong respektive tegel. Bjälklag av betong resp. trä. Taklag av trä samt yttertak med tegelpannor. Tvåglas kopplade fönster. En del fönster är utbytta mot isolerglas-fönster. Mekanisk ventilation resp. självdrag. Beslag av plåt. Uppvärmning via vattenburna radiatorer anslutna till fjärrvärmeanläggning placerad i källaren. Värmen erhålles via kommunens fjärrvärmenät. Fastigheten är ansluten till kommunalt VA.

Bottenplanet omfattas av den f.d. butikslokalen som numera är ombyggd till en lägenhet om 220 kvm. Lägenheten har en trappa till avskild del av källaren med tvättstuga och förråd.

Lägenheterna har laminat- eller trägolv. Badrummen har företrädesvis golv av klinker och väggar med kakel. Badkar i någon lägenhet annars dusch.
Kök av varierande standard med kyl, frys (eller frysfack) fläkt och spis. Stora lägenheten på bottenvåningen med påkostat kök, spishäll, micro, diskmaskin m.m. Vindslägenhet med öppen planlösning har sundsutsikt!

Källare med pannrum, förråd, tvättstuga med separat torkrum. En mindre lokal med wc, dusch, äldre bastu samt pentry. En nyrenoverad/ombyggd lägenhet/lokal om ca 30 kvm entré från södra gaveln. Den stora lägenheten har tillgång till en avskild del av källaren.

OVK är beställd.

TOMT : Friköpt, 1.030 kvm. Anlagd gräsmatta, plattsättning, asfalt samt grus. Parkeringsplats.

HISTORIA.
Fastigheten byggdes som affärs- och bostadshus omkr. 1924. En fackförening (Kommunal?) förvärvade fastigheten på 1990-talet och byggde om densamma för kontorsändamål m.m. Det finns en ny bevarandeplan för Eskilsminne. Nedan ett utdrag från bevarande-programmet;

"Hornet 10. Björkliden 28, Byggår: Ca 1923-24
Arkitekt: Arkitekten Nils J. Lundgren, Byggmästare: Byggmästaren J. Malmström, Byggherre: Kooperativa Föreningen Svea u.p.a.
Ursprungligen affärs- och tvåbostadshus i en våning och inredd vindsvåning. Kooperativa Föreningen Svea (u.p.a.) öppnade redan 1924 då området var nybyggt. Fasader i helsingborgstegel med rusticerade hörn. Sadeltaket klätt med enkupigt taktegel utan takutsprång, lätt utsvängd takfot. Entréparti med rusticerad granit. Pardörr i original med överljus-fönster. Sekundära fönster med indelning i nio rutor. 1924 inreddes vindsrum och 1937 uppfördes en tillbyggnad på baksidan. Därtill har ett antal interiöra förändringar gjorts genom åren.

Kulturhistorisk värdering: Byggnaden har ett socialhistoriskt värde då den fungerat som affär vilket kan ses genom de stora fönsterpartierna. Byggnaden har en representativ prägel genom dess storlek och entréparti med rusticerad omfattning i granit. Även fasaderna i Helsingborgstegel, pardörren som är i original samt de två entrélyktorna har ett arkitektoniskt värde."

Eskilsminne är en stadsdel i sydöstra Helsingborg som fått sitt namn av lantbrukaren Per Eskilsson. Stadsdelen består nästan uteslutande av villaområde.

Besök gärna nedan länk för mer information av området:
https://helsingborg.se/wp-content/uploads/2015/10/bevarandeprogram_eskilsminne_2017_webb.pdf

KOMPLETT BESKRIVNING
______

Ladda hem komplett beskrivning av fastigheten här

BILDER

DOKUMENT ATT LADDA HEM

NÄROMRÅDET

INTRESSEANMÄLAN
______

Hittar du inte det du söker? Fyll i dina önskemål i formuläret så återkommer vi till dig så snart vi får in något vi tror kan vara av intresse!