fbpx

FASTIGHET MED LOKALYTOR OM CA 1 100 KVM.

Gedigen utvecklingsfastighet på ett mycket trevligt och naturskönt läge "mitt" i Knäred.

SNABBA FAKTA

UTGÅNGSPRIS:........ 2 900 000 kr

ADRESS:........ Björkeredsvägen 1,

FASTIGHET:........ LAHOLM BJÖRKERED 2:96

TYPKOD:........ 825

LÄGE:........ Knäred är en tätort i Laholms kommun och kyrkbyn i Knäreds socken i sydöstra Hallands län, belägen cirka 21 km öster om centralorten Laholm längs med riksväg 15. På orten finns dagligvaruaffär, bank, förskola och grundskola. Där finns även en vårdcentral med läkarmottagning, folktandvård och ett par äldreboenden. I samhället finns det även en camping - Flammabadets camping vid utomhusbadet Flammabadet. Knäreds fantastiska natur erbjuder härliga upplevelser och spännande utflyktsmål!

Fastigheten är satt på "viloläge" beträffande driftskostnader.
Kontakta mäklaren för mer info. Fastigheten säljs med friskrivningsklasul.
Överlåtes övertag av AB, alternativt fysiskt.

Läs mer om hela försäljningsprocessen i broschyren.

Boka din personliga visningstid. Säljaren undanber sig spontanbesök.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att all kontakt sker genom ansvarig mäklare.

broker

Kontakt | Fastighetsmäklare

STEFAN NILSSON

0708516181
nilsson@industriformedling.se

BYGGNADSFAKTA

Björkliden i Knäred har en bakgrund som både ålderdomshem, flyktingboende och privat gymnasiesärskola.
Ovanligt stora lokalytor om ca 1100 kvm fördelat på bl a undervisningssalar, matsal, kontor och flertalet dagrum.
Tomten är på hela 12 697 kvm.

Samhällsbyggnadsnämnden har i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för Björkered 2:96 i Knäred, Laholms kommun. Syftet med planarbetet är tillskapa bostäder och möjliggöra för kontor.
Kommunstyrelsen beslutade den 13 oktober 2020 att bifalla ansökan om planbesked för Björkered 2:96 och ge miljö- och byggnadsnämnden i uppdrag att upprätta en ny detaljplan.
Kommunen har lämnat ett positivt förhandsbesked. Planen idag medger kontor och skola men med nya planen så vill man kunna inrymma bostad.
Byggnaden har omfattande renoveringsbehov.
Säljes i bolag eller fysiskt.

KOMPLETT BESKRIVNING
______

Ladda hem komplett beskrivning av fastigheten här

BILDER

DOKUMENT ATT LADDA HEM

NÄROMRÅDET

Knäred

Knäred är en tätort i Laholms kommun och kyrkbyn i Knäreds socken i sydöstra Hallands län, belägen cirka 21 km öster om centralorten Laholm längs med riksväg 15. På orten finns dagligvaruaffär, bank, förskola och grundskola. Där finns även en vårdcentral med läkarmottagning, folktandvård och ett par äldreboenden. I samhället finns det även en camping - Flammabadets camping vid utomhusbadet Flammabadet. Knäreds fantastiska natur erbjuder härliga upplevelser och spännande utflyktsmål!

KOMMUN: LAHOLM.

Redan för 4000 år sedan trivdes man i Laholm. Strax utanför den nutida stadsgränsen finner man flertalet högar från bronsåldern och en boplats från järnåldern. Orten omtalas vidare i Kung Valdemars jordebok och här antyds att det förekom handel på platsen. Stad blev Laholm dock först på 1300-talet och ända in på 1700-talet var detta det enda stället man kunde gå över Lagan på en broövergång.

Orten är välkänd för sitt utmärkta laxfiske i ån Lagan som rinner förbi samhället, för de konstverk stadens siste borgmästare Axel Malmquist införskaffade till staden samt för keramiken som tillverkats här. Faktum är att Laholm är en av landets viktigaste krukmakarstäder med Laholmskeramik och Jani Keramik i spetsen för de mest betydande verkstäderna. Innerstaden är en småstadsidyll med den medeltida stadsdelen Gamleby och Sankt Clemens Kyrka som kronan på verket. Här ringlar gamla kullerstensgator fram mellan de låga husen byggda i tegel och korsvirke, och lockar turister att njuta av den särpräglade miljön.

Laholm är ett rikt jordbrukssamhälle, med fler aktiva jordbrukare än riksgenomsnittet. Småföretagen frodas och du finner här flertalet tryckerier, bryggeriet Sofiero, Diab, Brickpack med flera i listan.

Fritiden i Laholm ägnas kanske åt någon av alla idrottsföreningar som finns på orten, bland annat fotboll, bordtennis, friidrott och innebandy. Kulturen finner du på teatern, biografen, biblioteket eller kulturskolan. ABF håller kurser här för den som utvecklas vidare och allt är centralt beläget. Centralt beläget är även all tänkbar service som bank, apotek, butiker av diverse slag, frisör och torghandel. Vill du gå ut och äta eller roa dig är det inga problem att välja mellan restauranger, pubar, café, bageri eller Stadshotell. Givetvis finner du också vårdcentraler, läkarmottagning, folktandvård samt barn- och mödravård.

I Laholm finner du området Musikkvarteren och härifrån har du nära till allt. På promenadavstånd ligger Laholm centrum och dess fantastiska miljö med Lagan som slingrar sig längs stadsgränsen. Både dagis, skola och gymnasium ligger nära intill. Vill du ta dig ut till kusten finns mycket bra cykelvägar. Från Musikkvarteren tar du dig till Halmstad ca 20 min, Ängelholm ca 25 min och till Båstad ca 15 min.

INTRESSEANMÄLAN
______

Hittar du inte det du söker? Fyll i dina önskemål i formuläret så återkommer vi till dig så snart vi får in något vi tror kan vara av intresse!