fbpx

TRÄNINGSANLÄGGNING. LAGER-HALLAR. TOMTMARK.

Utmed väg 26 på bra exponeringsläge i Oskarström finner vi en prydlig fastighet som innehåller ett nybyggt fullutrustat tränings & friskvårdcenter om ca 750 kvm.
Lager-hall. Stor obebyggd yta om ca 3 000 kvm som möjliggör uppställning eller expansion.

SNABBA FAKTA

UTGÅNGSPRIS:........ 5 500 000 kr

ADRESS:........ Björkallén 33

FASTIGHET:........ HALMSTAD OSKARSTRÖM 5:2

TYPKOD:........ 423

FASTIGHETSSKATT/-AVGIFT:........ 8 385 kr

LÄGE:........ Oskarström samhälle har en väl utbyggd service och handel. Här hittar du förskolor, grundskolor och bra pendlingsmöjligheter. Du har även närhet till skog, vandringsspår och badplats. Med sitt läge utmed riksväg 26 (Nissastigen) 18 km norr om Halmstad centrum breder orten ut sig på båda sidor om Nissans dalgång. Samhället ligger lummigt inbäddat och omges av mäktiga lövskogsklädda höjder och milsvid granskog. Flera avgångar till Halmstad och även Jönköping med både tåg och buss, gör att kommunikationerna är mycket goda för pendlare, gymnasieungdomar och övriga resenärer.

Läs mer om hela försäljningsprocessen i broschyren.

Inget bokningsdatum tillgängligt

Boka din personliga visningstid. Säljaren undanber sig spontanbesök.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att all kontakt sker genom ansvarig mäklare.

broker

Kontakt | Fastighetsmäklare

STEFAN NILSSON

0708516181
nilsson@industriformedling.se

BYGGNADSFAKTA

Under 2018-2019 genomfördes omfattande ombyggnader och renoveringar av fastigheten, denna del av fastigheten (tidigare verkstad) om ca 750 kvm. byggdes om till en fullutrustad och fräsch träningsanläggning med bl.a. nya dusch- omklädningsrum, passersystem, ny ventilation och el, vind tilläggsisolerats, solceller installerades (32 Kw), nya fönster. Luftvärmepump sattes in i källardelen..
Separat kontors och personadel som är delvis renoverad om ca 150 kvm.
Dessutom finns en stor lager-hall om 450 kvm. Skyddsrum om ca 100 kvm.
På innergården som är asfalterad finns det uppförd 3 st sammanbyggda förråd om ca 40 kvm/st och en överbyggd uppställningsplats ca 70 kvm.
Obebyggd markområde om ca 3 000 kvm.
Tillfälle att driva eget gym, få tillgång till stora lager utrymme och tomtmark för annan verksamhet. Ingen verksamhet bedrivs idag i fastigheten.

MARK....... Hårdgjord obebyggt markområde om ca 3 000 kvm.

BYGGNADSÄTT ......... Gjuten betongplatta. Mindre källardel. Stomme är uppförd med lättbetong samt stål/trä. Fasad är beklätt med plåt. Tak av plåt samt solceller.

BYGGNAD:......... Byggnad i vinkel om total ca 1450 kvm, Byggnadsytan fördelas sig enlig: ca 750 kvm består av nybyggd och utrustad träningsanläggning. Ca 150 kvm består av kontor, personal, pentry, wc duch ,mötesrum och
fördelas på 1,5 plan, ytorna är delvis renoverade.
Från träningsanläggningen når man ett lager (kallt) om en yta om ca 450 kvm. Isolerat tak, golv av asfalt och en takhöjd 4,5 -6,5 m . Port 3 x4 m.
Skyddsrum om ca 100 kvm. Innergård belagd med asfalt, här finns tre bra förrådsutrymme om totalt ca 100 kvm samt en överbyggd uppställningsdel om ca 60 kvm.

VÄRME:......... Luft/vattenpump från 2018. Luftvärmepump.

VA:........ Kommunalt VA. Vatten och avlopp

VENTILATION:........ Ventilationen från 2018 och avser träningsanläggningen övriga utrymme självdrag

EL:......... Från 2018 och avser träningsanläggningen

ÖVRIGT:......... INGEN VERKSAMHET BEDRIVS I FASTIGHETEN I DAG.

BILDER

DOKUMENT ATT LADDA HEM

NÄROMRÅDET

Lövhults industriområde.

Oskarström samhälle har en väl utbyggd service och handel. Här hittar du förskolor, grundskolor och bra pendlingsmöjligheter. Du har även närhet till skog, vandringsspår och badplats. Med sitt läge utmed riksväg 26 (Nissastigen) 18 km norr om Halmstad centrum breder orten ut sig på båda sidor om Nissans dalgång. Samhället ligger lummigt inbäddat och omges av mäktiga lövskogsklädda höjder och milsvid granskog. Flera avgångar till Halmstad och även Jönköping med både tåg och buss, gör att kommunikationerna är mycket goda för pendlare, gymnasieungdomar och övriga resenärer.

Namnet Oskarström härrör inte efter kungarna Oscar I eller Oscar II utan efter bokhållaren Oscar Björkman född i Ulricehamn som 1844 köpte en bit mark med tillhörande vattenfall vid Nissan. Han byggde ett sågverk och en kvarn vid fallet, som han döpte efter sig själv – Oscarsström. När ortnamnet 1850 skrevs i Hallands Läns Tidning, stod det Oskarsström. 1890 startade Oskarströms Jutefabrik och lade grunden till det moderna industrisamhället. 1905 blev orten ett municipalsamhälle. Laxfisket har alltid varit betydande utmed stränderna i Oskarström. Det var USAs Stockholmsminister William Thomas som upptäckte naturen och laxfisket här och en av klipporna i fallet i Nissan bär fortfarande namnet Mr Thomas sten.

Mot slutet av 1800-talet fanns här laxfisketurism på orten och det uppfördes ett hotell för att härbärgera turisterna. Men med industriutsläppen på 1900-talet kunde laxbeståndet inte längre fortleva. Laxen har numera återvänt då vattnet är renare idag och fiske bedrivs från södra Oskarström ner till Nissans mynning.

INTRESSEANMÄLAN
______

Hittar du inte det du söker? Fyll i dina önskemål i formuläret så återkommer vi till dig så snart vi får in något vi tror kan vara av intresse!